Tak til alle der kiggede forbi vores stand ved NDC 2017

5/05-17

Der var innovation i luften ved Nordic Delivery Conference 2017.

Nordens største logistik- og transportvirksomheder var til stede ved messen i Tivoli Hotel i København, hvor der traditionen tro, bliver skuet mod fremtiden.

Axacon tog derfra med inspiration og optimisme, efter at have hørt interessante repræsentanter fra blandt andre Tesla, Samsung og Komplett beskrive udviklingen i teknologi, ledelse og kundebehov.

 

Lagerstyring bliver vigtigere for at møde kundernes stigende krav

Stabilitet i forsendelser og bedre muligheder for tracking er ifølge NDC’s talere helt centrale krav fra kunderne i 2017 og frem.

Kundernes behov og forventninger udvikler sig hele tiden. Det sætter krav til alle logistikvirksomheder. Heldigvis for Axacon er kundernes stigende krav præcis, hvad vores lagerstyringssystem indfrier for kunderne.

Der må ikke ske fejl ved forsendelser. Det er en af hovedårsagerne til at investere i et effektivt lagerstyringssystem som eksempelvis Axacon WMS. Talerne ved NDC var enige om, at kunderne faktisk ikke bekymrer sig så meget om en forsendelse tager en eller to dage, derimod er det utrolig vigtigt for dem, at den ankommer til den aftalte tid, og at de får den rigtige vare. Det er præcis, hvad et godt lagerstyringssystem sikrer.

Fejl i forsendelser koster ofte flere ekstra dages ventetid for kunderne, og et effektivt lagerstyringssystem er netop afgørende for at reducere mængden af fejl.

Hvor er min vare?

Kunderne er vilde med at holde øje med deres varer. Samsung Danmarks CEO Claus Holm gav ved messen et indblik i udviklingen inden for tracking-teknologi. Sensorer bliver billigere, og netværket bliver bedre og mere udvidet samtidig med, at Samsung udvikler flere og flere funktioner.

Bedre tracking passer godt til kundernes stigende krav og forventninger ifølge James Doyle, der er logistikchef hos den britiske kæde af stormagasiner Marks & Spencer. Han har opdaget, at kunderne er meget interesseret i at følge deres varer.

Den engelske logistikchef fortæller energisk fra scenen ved NDC om, hvordan kunderne ofte føler en mangel på kontrol, når de har købt og betalt for en vare online, og deres produkt derefter er i hænderne på distributøren. Derfor er kunderne meget interesseret i, hvor deres varer befinder sig og blive informeret mere præcist om ankomsten. Følelser spiller også ind, når kunden har købt et par nye højhælede sko, eller en spritny smartphone, som de glæder sig til at modtage. Det øger interessen i at følge varen på dens færd.